romPAKLAH membohongi rakyat lagi

Aku kata pembohong, nanti kata blogger jahat plak!

Tapi, geng-geng romPAKLAH nih memang sanggup membohongi rakyat demi kuasa politik United Malay National Organisation.

Apabila membaca laporan Malaysiakini, “Opposition’s free education a fiction” aku terus google di Internet dan cari betulkah pendidkan percuma untuk semua itu hanyalah khayalan (definitely ‘not a viable concept). Betulkah, atau menteri pendidikan Malaysia nih tak reti bagaimana nak google sebab tu salah fakta?

Yang jelas, sekali lagi geng-geng romPAKLAH mahu menipu kita.

Malu aku bermenterikan Hishamuddin nih. Hey, Sri Lanka pun dapat laksanakan pendidikan percuma untuk semua rakyatnya (dari sekolah rendah hingga ke universiti)!

Untuk pengetahuan semua, negara Jamaica juga sedang melaksanakannya. Bacalah fakta dalam website ini; http://en.wikipedia.org/wiki/Free_education

Sila rujuk fakta pendidikan percuma di Kuba dan Venezuela pula:

http://en.wikipedia.org/wiki/Education_in_Cuba

http://en.wikipedia.org/wiki/Education_in_Venezuela

Haris Ibrahim kata, “Kerismudin, can lah!”

Itupun kalau pemimpin negara nih pro kepada rakyat dan bukan romPAKLAH, tentunya!

p/s: aku adalah mangsa ‘polisi pendidikan sebagai bahan dagangan’ Barisan Nasional. aku dipaksa berhenti belajar dalam bidang Pengurusan Perniagaan kerana enggan menerima tawaran PTPTN dan MARA setelah skim biasiswa yang pada mulanya dijanjikan oleh Baitulmal Wilayah Persekutuan ditamatkan secara tiba-tiba pada tahun 2002. pilihan yang aku ada hanyalah berhenti ketika berada di semester ke-5 pengajian kerana tidak mampu membayar yuran.

Posted in Demokrasi, Pilihanraya
One comment on “romPAKLAH membohongi rakyat lagi
  1. baker says:

    well i 100% support you bro…..i dont know why he says free education is not possible…many countries are practising free education, but our ministers wanna have their children use the government money to study and leave the real needed ones to take loan. i once heard from a friend that petronas gives full study loan for students to study in australia, even though they keep failing. and furturmore, the person studying under the scholarship has relations working in ptronas, and the best part..they all got money to go vacation abroad and around the world but no money to pay for own childs education…so it really sucks….malaysia need changes…and i think its time…

Comments are closed.

Twitter Update

Enter your email address to follow this blog and receive notifications of new posts by email.

Join 1,592 other followers

March 2008
M T W T F S S
« Feb   Apr »
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31  

Please click Here to download and put this banner in your blog.

Blog Stats
wordpress stats plugin